به گزارش« اخبار خودرو » ، حمایت از خودروی تولید داخل، کنترل بازار بهنفع تولیدکنندگان این بخش و پشتیبانیهای بیقید و شرط دولتی از خودروسازان داخلی، تا امروز نهتنها باعث ارتقای این بخش از صنعت نشده، بلکه میتوان گفت منجر به ضعف تولیدکنندگان داخل در ارتقای محصولات و تصمیمگیری درست در خودروسازی شده است.
[caption id="attachment_209594" align="aligncenter" width="700"]
در این رابطه رضا علیزاده، نایبرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در یکی از اظهارنظرهای اخیر خود توضیح داد:
سالهاست که خودروسازان کشور از حمایتهای دولتی برخوردارند. این حمایتها تا آنجاست که دولت برای فروش محصولات این شرکتها، کنترل بازار را نیز در دست دارد. بهنظر شما تاثیر این حمایتها چگونه است؟
با ایجاد این شرایط که بازار انحصاری برای خودروسازان ایجاد کنیم و مردم را موظف کنیم هر محصولی را که تولید کردند، بخرند صنعت خودرو دیگر به فکر رقابت و کیفیت نیفتاده و انگیزهای برای ارتقای کیفیت محصولات خود نخواهد داشت.
با این حال برخی کارشناسان معتقدند افزایش تعرفه واردات خودرو و تاثیر آن بر صنعت نیز ازجمله اقداماتی است که برای چنین حمایتی انجام شده است.
تعرفه ابزاری در دست دولت است تا در مواقع لزوم جهت حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، حفظ منافع ملی و تنظیم بازار مورداستفاده قرار گیرد. اما آنچه باید مدنظر باشد این است که در کنار حمایت از تولید ملی ضروری است حقوق مصرفکنندگان نیز رعایت شود.
در شرایط فعلی کشور، مجبور به حمایت از تولید ملی هستیم و تنها راه نجات کشور از بحرانهای اقتصادی پیشرفتن و تقویت تولید داخل است. چراکه تقویت تولید داخلی علاوهبر ایجاد اشتغال، تولید ناخالص را نیز افزایش میدهد.
سالهاست که از صنعت خودروی کشور و خودروسازان داخلی حمایتهای بیدریغی صورت گرفته اما نتیجه فعلی چندان مناسب و رضایتبخش بهنظر نمیرسد. دلیل این موضوع را چه میدانید؟
حمایت از صنایع تولیدی کشور باید کارشناسیشده باشد. همانطور که اشاره شد، اینکه بازار انحصاری برای این تولیدکنندگان ایجاد شود و قیمت این محصولات در بازار پایین نگاه داشته شود و اکثر مردم با نقدینگی پایین ناچار به خرید همین محصولات باشند، باعث میشود خودروسازان به فکر تولید خودروی رقابتپذیر نیفتند.